Če je načrtovana zakonska zveza s tujcem


V skladu z družinskim kodeksom Ruske federacije obstaja določen red zakonske zveze: zakonska zveza je na ozemlju Ruske federacije, ne glede na državljane katere države so osebe, ki se želijo pridružiti. To pomeni, da je za sklenitev zakonske zveze sklenjeno le v enem od uradov za registracijo Ruske federacije - matičnih uradov. Poroka, sklenjena z drugimi sredstvi, tudi tista, ki imajo pravno veljavo v drugih državah, bo nična na ozemlju Ruske federacije. V tem primeru pogoji zakonske zveze v naši državi v večini primerov upoštevajo zakonodajo države, katere eden od zakoncev je starš. Če je tujec državljan več držav hkrati, mu je dovoljeno izbrati, katero zakonodajo bi morala slediti civilnemu matičnemu uradu.

Poleg tega boste za sklenitev zakonske zveze s tujim državljanom na ozemlju Ruske federacije potrebovali posebne dokumente. Ti vključujejo, prvič, splošno izjavo o poroki (v nekaterih primerih lahko vložite in posamezne prijave). Tudi tukaj ne morete storiti brez dokumenta, ki dokazuje identiteto državljanov, in sicer potni list. Treba je sprejeti potrdila iz kraja stalnega prebivališča državljana druge države, za katerega se mora poročiti. Ti dokumenti urejajo zakonodajo države, katere tujec je starš.

Potrebovali boste tudi dokument, ki potrjuje, da tuji državljan trenutno ni poročen ali potrdilo o prenehanju prejšnjega zakona. Po potrebi pridobite dovoljenje za poroko, preden dosežete ustrezno starost. Navedeni dokumenti morajo biti prevedeni v ruski in notarizirani. Včasih je treba overiti prevod zahtevanih dokumentov zahtevati apostillo ali potek konzularne legalizacije (razen državljanov Ukrajine in Belorusije).

Video.

Delite S Svojimi Prijatelji
Prejšnji Članek
Naslednji Članek

Pustite Komentar