Značilnosti registracije zakonske zveze s tujcem


Ob registraciji zakonske zveze s tujcem je treba upoštevati, da se zakonska zveza, sklenjena v eni državi, pogosto ne prepozna avtomatično v drugi državi. Torej, če se rusko poroči s tujko v domovini, je treba takšno združeno sindikalno družbo dodatno legalizirati doma. Vključite zakonske zveze v državo, v kateri boste živeli v prihodnosti - to vam bo prihranilo pred dodatnimi formalnostmi. Če se boste odločili, da se poročite v Rusiji, morate na domu tujih ženin ali neveste rezervirati potrebne dokumente. Prihodnji zakonec bo moral v Ruski federaciji izkazati potni list, pa tudi vizum ali dovoljenje za prebivanje. Tudi če bi bil prej poročen, boste potrebovali potrdilo o razvezi ali smrti prejšnjega zakonca. V primeru prve sklenitve zakonske zveze mora v svoji veleposlaništvu v Rusiji potrditi, da nima zakonskih razmerij. Vsi dokumenti v tujem jeziku, ki niso potni list, morajo biti prevedeni v ruski jezik in notarizirani.

Vloga za civilno matično pisarno lahko ruski samostojno, tudi pred prihodom neveste ali ženina iz druge države. Če želite to narediti, boste potrebovali pisno izjavo druge stranke.

Ko se poročite v drugi državi, se obrnite na veleposlaništvo in ugotovite pravila za sklenitev takšnih sindikatov in potrebne dokumente. Če boste že poročeni, boste potrebovali potrdilo o razvezi. Morda boste potrebovali tudi rojstni list in druge dokumente. Na vseh dokumentih je zaželeno postaviti apostillo, ki jih legalizira v večini držav Evrope in Amerike. Apostille postavlja ruskega notarja. Običajno je treba prejeti poseben nevestni vizum za zakonsko zvezo, vendar je mogoče skleniti z dovoljenjem za prebivanje ali drugim dolgoročnim vizumom. Upoštevajte, da je v mnogih državah zelo težko ali nemogoče poročiti s turističnim vizumom.

Video.

Delite S Svojimi Prijatelji
Prejšnji Članek
Naslednji Članek

Pustite Komentar