Kako priti v službo v veleposlaništvu


Pred iskanjem zaposlitve v veleposlaništvu se morate odločiti, za katero poklico se prijavljate. Na to je odvisno in zahtevane zahteve. Če želite pravilno delovati v diplomatski službi, boste morali pridobiti profilno diplomo z ene od univerz na Ministrstvu za zunanje zadeve Rusije. Ti vključujejo splošno znani MGIMO, Diplomatsko akademijo in profesorsko šolo. Za različne druge specialnosti, na primer za položaj specialista, ki opravlja funkcijo prejemanja vizumske dokumentacije, jih sprejemajo z izobraževanjem na drugih univerzah. Glavna zahteva ostaja poznavanje angleškega jezika in jezika države, v kateri se nahaja veleposlaništvo. Ljudje s pedagoško izobrazbo bodo prav tako zahtevali, na primer, učitelje v ruskih šolah na veleposlaništvih.

Za seznanitev s seznamom prostih delovnih mest in zahtevami zanje se je potrebno posvetovati v Ministrstvu za zunanje zadeve. Če nimate stikov s svojim oddelkom za človeške vire, potem lahko prispete na dan sprejema na Denezhny Lane 19 v Moskvi in ​​tam postavite vprašanja.

Tudi za ljudi, ki poznajo tuje jezike, vendar ne želijo zapustiti Rusije, obstaja še ena možnost - zaposlitev na tujem veleposlaništvu. To je večinoma na voljo le rezidentom Moskve, vendar v drugih mestih obstajajo različne podružnice konzulatov in vizumov tujih držav, na primer v Sankt Peterburgu in Jekaterinburgu.

Za preverjanje prostih delovnih mest občasno preverite spletne strani veleposlaništev, ki vas zanimajo. V bistvu najemajo rusko govoreče osebje za delo pri izdaji vizumov, vendar obstajajo tudi druga delovna mesta, na primer v zvezi s pisnim in ustnim prevodom.

Previsoka plača za zaposlene z ruskim državljanstvom pogosto ni potrebna. Vendar to pogosto nadomestijo krajši delovni dan, pa tudi različna dodatna plačila in v celoti uradni dohodki.

Video.

Delite S Svojimi Prijatelji
Prejšnji Članek
Naslednji Članek

Pustite Komentar